Gros hobbyprosjekter

Om bæring av barn
Noe av bæretøyet jeg har sydd
Vidunderbarn

Livet i Solveien
Hobbyprosjekter
Oppskrifter
 
Arbeidsside
 
For salg


 
hobby[@]solveien.com


 

 

 
 • Denne bloggen er flyttet
 • Denne bloggen er flyttet
 • SilkBaron
 • Deilig bølgeslynge
 • Det ferdige resultatet
 • Veska til tante Therese
 • Farging av ull igjen
 • Dobble silkeslynger med uglehale
 • Veskeproduksjon
 • En ny venn
 • Arkiv

  2005/02   2005/03   2005/04   2005/05   2005/08   2005/09   2005/10   2005/11   2005/12   2006/01   2006/02   2006/04   2006/05   2006/06   2006/09   2006/11   2006/12   2007/01   2007/02   2007/03   2007/04   2007/05   2007/06   2007/07   2007/08   2007/09   2007/10   2007/11   2007/12   2008/01   2008/02   2008/03   2008/04   2008/06   2008/09   2008/10   2008/12   2009/01   2009/02   2009/03   2009/06   2009/07   2009/11   2010/01   2010/02   2010/03   2010/04  

  6. mars 2010

  SilkBaron


  Jeg får mange spørsmål om hvor jeg får tak i den flotte silken som jeg syr slynger av, så her er "hemmeligheten": I det siste har jeg handlet fra SilkBaron.com i USA og har vært veldig fornøyd. Noen av fargene har sett litt annerledes ut enn bildet på nettsidene, men kvailiteten har vært god og det er jo det viktigtse :) Jeg har fått kjempegod service på mail fra Andrew på kundeservice når jeg har lurt på noe.
  Yndlingdfargen min av de jeg har hatt i hus så langt er Anemone. Har sydd en god del slynger av den, og de flyr ut av butikken så fort jeg legger dem ut!  Her er bunken med silke jeg fikk fra SilkBaron sist, flott pakket og helt uten skrukker. Litt forskjell fra hva jeg har opplevd fra andre leverandører.

  Du finner Vidunderbarns ringslynger her, flesteparten av de i silke som ligger der nå er sydd av silke fra SilkBaron.


  Etiketter: , ,  9. februar 2010

  Deilig bølgeslynge

  I ett bytte i fjor en gang havnet ett hjemmefarget sølvbølgesjal hos meg. Deilig og grønt, men i feil lengde. Derfor tok jeg her en dag saksen fram og klippet det i to, - og sydde to slynger i steden.

  Lekkert, sant?  Jeg trener bare en, så er du interessert ta kontakt!

  Etiketter: ,  23. januar 2010

  Dobble silkeslynger med uglehale


  En god del slynger har blitt sydd de siste ukene også, - gøy når man endelig har inspirasjon og tid! Jeg har blandt annet sydd 3-4 slike i dobbel silke med uglepanel på halen. Noen av dem er snart tilgjengelige i en nettbutikk nær deg...

  Etiketter: ,  14. oktober 2008

  Enda ett par nye slynger  I dag har jeg gjort klar to rød-svart stripete slynger. Håper på å få solgt litt på lørdag, da skal vi ha stand på Fødsel i Fokus sitt bruktmarked her i Askim. Disse blir såklart lagt ut i butikken også, så får vi se hvor de tar veien...

  Etiketter:  14. september 2008

  Ikke mye hobbytid...

  Det blir ikke mye hobbytid for tiden, butikken vår tar det meste av fritiden. Men den er jo en hobby den også, og i blandt må den fylles med nye varer. I helga har jeg sydd slynger, tror det ble åtte eller kanskje ni totalt.

  Her er bilder av noen av dem:
  Disse og mange fler ligger for salg i butikken vår:

  Etiketter:  9. juni 2008

  De siste slyngene  Har blitt lite med sying i det siste, men jeg har nå noen slynger liggende her som jeg muligens ikke har vist fram. Fikk ny ladning med silke i posten i dag, så snart skal det syes mer.

  Etiketter:  29. mars 2008

  Enda en ladning med slynger  To svart/hvit stripete bomullsslynger har blitt ferdige i dag, og når jeg var en tur i kjelleren fant jeg også to mørkeblå og en mørkebrun som var så godt som ferdige som jeg gjorde klare. Den brune skal HanneSol ha, de blå og de stripete er ledige om noen lar seg friste :)
  Vanskelig å gjengi fargene på bildet, det er samme blå slynga på begge bildene...

  Etiketter:


  Tre slynger ble det i kveld  Da tar jeg kvelden, godt fornøyd med å ha sydd tre nye slynger.
  To lyserosa og en nesten cerice. ALle med M ringer i sølv, og ca. to meter lange. Har ikke fått prøvd dem, for kengubarnet mitt har jo reist på ferie og sover forhåpentligvis søtt.

  Etiketter:  28. mars 2008

  Sykveld  Marie er i Rakkestad og Rune i Danmark. Jeg skulle egentlig til Oslo men fikk ikke somlet meg avgårde i kveld, så da sitter jeg her og syr. Har forsøkt å fange fargen på den rosa silken jeg syr av i kveld, men det er ikke så lett...
  Og ja, hvis du synes jeg har mange slyngeringer liggende så har du trolig rett. Men jeg _tror_ faktisk at jeg også har enda en pakke på vei i posten fra Slingrings. Tror jeg... Venter i alle fall på svart silke fra Fabric, det er jeg helt sikker på.

  Etiketter:  8. mars 2008

  Actionbilde fra UK!  Kathrine har vært så snill å sende meg ett bilde av lille T og pappan i den grønne ringslynga de kjøpte av meg i høst. Ser ut til at de trives de to der ja!
  Tusen takk for bildet Kathrine :)

  Jeg tar gjerne i mot flere actionbilder hvis noen vil sende meg :)
  Jeg har utlyst en "konkurranse" nå i vår:
  De som sender meg actionbilder som jeg får bruke på nettsidene mine av bæretøy jeg har sydd er med i trekning av en vendbar bursdagskrone i valgfrie farger. Skal vi si trekning i starten av mai?

  Etiketter:  19. februar 2008

  Ringslynger  Nye lekre ringslynger er klare!
  Denne gang viser jeg fram hvordan skulderen er sydd, da jeg har fått en del spørsmål om dette. Som dere ser er det ingen synlige sømmer fra rettsiden, og på vrangen er de brettet i en slags vifteform som gjør at stoffet spres godt over skulderen og vekten til barnet dermed fordeles maksimalt utover ryggen til bæreren siden det da blir veldig enkelt å spre stoffet godt over ryggen.  Her er også bilde av den ene brunfargen jeg har igjen, og av sølv og rød. Den røde er bare helt fantastisk, jeg gleder meg virkelig til jul igjen for denne er nydelig julerød!

  Etiketter:  31. januar 2008

  Slynger for salg  Den siste grønne slynga går ut med posten i dag, men jeg har fortsatt sølv, brune, rød og cerice silke tilgjengelig, og midnattsblå på vei i posten.

  Etiketter:  16. januar 2008

  Flere slynger  I dag har det blitt en grønn, en sølv og en stripete slynge. Marie demonstrerer her hvor flotte disse ringslyngene er hvis man har tvillinger som skal mates med vafler.

  Etiketter:  15. januar 2008

  Ringslynger for salg

  Med ny symaskin og stort pågangmot selger jeg gjerne noen ringslynger nå utover våren. Pr. i dag har jeg brun, sølv og grønn dupioni liggende her, og rød og rosa på vei i Posten. Bestiller gjerne mer herfra om noen har spesielle ønsker. Har også mer av den stripete bomullen jeg har sydd noen slynger av tidligere.

  Massevis med ringer i både M og L har jeg også, hovedsaklig i bronse, svart, sølv og koks. Men også et par i turkis og et par i cerise så det er mange valgmuligheter!
  Jeg kan godt avse et eller to par ringer om noen vil prøve å sy selv også, bare si i fra.

  Ta kontakt på hobby [ a ] solveien.com eller på min vanlige mailadresse for å få vite mer eller for å få priser :)

  Etiketter:


  Kveldens produksjon  Fire nye slynger ble det i kveld. To brune dupioni, en sølv dupioni og en stripet bommul. En brun og en sølv er allerede tinget bort, de to andre har jeg foreløpig ingen planer for. Den nye symaskinen er virkelig fantastisk! Den gamle slet ganske bra når jeg skulle sy på ringene på slyngene, både i silken og i bomullen når det ble for mange lag. I silken ble stoffet for "tett" for den, og i bomullen ble det rett og slett for tykt. Men den nye maskinen lot seg ikke merke av disse tingene i det hele tatt, sydde i vei som om det bare var ett lag tynn bomull. Da er det gøy å sy!

  Det er skrekkelig vanskelig å få god fargegjengivelse på skjermen, og i alle fall vanskelig å ta bilde av så skinnende stoffer som dette. Jeg valgte det bildet der bomullsstoffet så mest ut som i virkeligheten...

  Etiketter:  5. oktober 2007

  Silkeslynger  I dag ble to grønne silkeslynger ferdige. Tove som driver Vidunderbarn skal ha den ene i et bryllup i morgen. Har også sydd to brune slynger tidligere, den ene snek seg med på bildet i dag.
  Bildet av meg og Marie er tatt med selvutløser... Første gang vi prøver den funksjonen, så vi får vel si oss fornøyde selv om jeg har røde øyne og vi er langt utenfor midten av bildet *ler*

  Etiketter:  4. oktober 2007

  Mei tai til Maja  I dag ble Majas mei tai klar.
  Angrer litt på at jeg lot henne få dette stoffet... Kjøpte det jo fordi jeg likte det så godt, men nå har jeg ikke mer igjen så jeg får ingen mei tai med det selv. Jaja, bra det kom til nytte i alle fall!

  Linselusa klarte å snike seg med på bildet... Etter å ha hjulpet mamma med å legge mei taien "fint" før den skulle bli tatt bilde av.

  Etiketter:  30. september 2007

  Slynger


  Har sydd noen slynger i det siste også, her ser dere en jeg har sydd i dag. Denne er i bomull. Slynger er veldig behagelige til kortere bæring, feks en rask tur på butikken osv. Små barn kan ligge i slyngen, og de kan fint ammes der også. Da har man armene fri til feks. storesøsken som krever oppmerksomhet. Store barn kan sitte på magen til bæreren slik Marie gjør her, eller de kan sitte på hofta eller tilogmed på ryggen.

  Slyngen reguleres og strammes ved hjelp av de to ringene, og sammenrullet tar den minimalt med plass i veska. Har alltid en slynge liggende i bilen!

  Etiketter:


  Informasjon om dukke-mei taiene

  Panelene er ca. 23*30 cm, de lange stroppene ca. 80 cm og de korte ca 55 cm. Dukkemamamen (eller papapen) vil da kunne krysse på ryggen og ha knute forran på dukkens rygg ved magebæring. Stroppene er laget av deilig tynn, myk bommul. Stoffene i panelene varierer litt, noen har silke men de fleste har bomull her også.

  Den ene midjestroppen er sydd fast i panelet, de tre andre stroppene er festet med borrelås slik at det går raskt å ta av mei taien hvis barnet blir lei eller vil ta den av selv. Det er også av sikkerhetshensyn, hvis barnet henger seg fast noe sted vil den løsne av seg selv.

  Prisen er 175 kr + porto for disse første.

  Etiketter:


  Flere dukke-mei taier  Har laget en til lik Marie sin, en med prinsesser og en med katter og mus. Flere er under produksjon :)

  Etiketter:  25. september 2007

  Bebe har fått egen mei tai


  Jepp, nå har Marie også blitt en bærende mamma!
  Bildene taler vel for seg, dette var stas!

  Etiketter:  17. september 2007

  Actionbilde


  Marie bruker jo ikke akkurat å være lei å bli tatt bilde av, men nå nektet hun å stille opp. Jaja, ble da et actionbilde for det. Og dette bildet viser da godt at det faktisk også ser ut til å gå fint å sove i denne mei taien :)

  Etiketter:  14. september 2007

  Ny mei tai som skal nordover  Denne er også en bestilling som skal nordover. Stroppene er 210, panelet 40*48. Brukte det samme burgunder/rust stoffet som jeg har brukt tidligere i en av mine, og det svarte er Hannah fra Åhlens. Har ikke fått testet den med barn ennå, for Marie er med pappa til Biltema i dag :)

  Etiketter:  24. juli 2007

  Mei tai til naboen  Så har den ene naboen her fått seg en mei tai også, etter å ha lånt en av oss i en måneds tid mens jeg somlet meg til å få sydd denne...

  Etiketter:  5. juli 2007

  Nok en svart/hvit mei tai  Jepp, det har blitt noen av disse. Dette blir den siste, for nå er det slutt på det blomstrete stoffet.

  Etiketter:  21. juni 2007

  Enda flere mei taier

  Har gjort klar et par mei taier og sendt avgårde, til en liten Carl-Melker i Sverige og til ei jeg kjenner via KG som bor i Oslo. Holder på med tredje forsøk til Emeline nå også, har funnet det perfekte stoffet nå tror jeg. De to forrige jeg sydde har funnet andre hjem for lenge siden, jeg klarer rett og slett ikke å sy fort nok. Har jo lovet svigerinne at hun skal få en til mini-sjørøveren også, men hun må nok klare seg med sjalet en stund til tror jeg. For nå må jeg få ferdig Emeline sin, og så en til naboen, og så vil jeg prøve meg på ringslynger. Har silke og ringer liggende, tråd er også kjøpt inn. Mangler bare tid.
  Noen som har til overs? Ev. stiller som barnevakt eller hushjelp, eller kanskje biblioteksassistent så jeg får litt ekstra fritid???

  Etiketter:  8. juni 2007

  Linselus igjen  Denne gangen er det Kvinneguiden som har skrevet en artikkel om skreddersydd babybæring.

  Og i forrige post skrev jeg altså så kjekt at vi var på nett igjen. Det var vi ikke.. i alle fall ikke spes. lenge. Men nå har jeg troen på at ting har fikset seg, har i alle fall hatt nett over et døgn nå uten problemer. Så jeg håper i alle fall at alt er i orden.

  Etiketter:  19. mai 2007

  Mei tai til Emeline  Så er mei taien til Hege og Emeline ferdig, og i kveld ble den overlevert. Men før det måtte den testkjøres en liten stund i stua vår :)
  Den er bortimot helt rett altså, selv om det kanskje ser litt skjevt ut på bildet... Tok bare bilder i hui og hast rett før vi skulle dra.

  Etiketter:  5. mai 2007

  Enda en mei tai  Beklager grusomme bilder, men de er tatt klokken to på natten en natt Marie slo seg vrang! Dette er de eneste bilene jeg fikk tatt før jeg leverte den til Hege og Emeline som ville teste den ut litt. Hege ønsker seg nemlig en med buet/polstret topp, og det har jeg ikke prøvd meg på før. Usikker på hvordan denne egentlig ble å bruke, har ikke fått noen tilbakemelding ennå. Likte de den får de den i bytte mot noen timer/dager med barnevakt, hvis de ikke likte den.. tja.. Da beholder jeg den nok selv for stoffet er i alle fall stilig!

  Etiketter:  14. april 2007

  Kjentfolk i avisa i dag!  Sjekk her da folkens! To sider i Smaalenene i dag, fine bilder av Marie og vennen Amadeus som flørter, og et digert bilde av Amadeus og mamman i mei tai som jeg har sydd til dem. Og intervju med oss :)

  Åpnes som pdf om du trykker på de små bildene.

  Etiketter: