Gros hobbyprosjekter

Om bæring av barn
Noe av bæretøyet jeg har sydd
Vidunderbarn

Livet i Solveien
Hobbyprosjekter
Oppskrifter
 
Arbeidsside
 
For salg


 
hobby[@]solveien.com


 

 

 
 • Denne bloggen er flyttet
 • Denne bloggen er flyttet
 • SilkBaron
 • Deilig bølgeslynge
 • Det ferdige resultatet
 • Veska til tante Therese
 • Farging av ull igjen
 • Dobble silkeslynger med uglehale
 • Veskeproduksjon
 • En ny venn
 • Arkiv

  2005/02   2005/03   2005/04   2005/05   2005/08   2005/09   2005/10   2005/11   2005/12   2006/01   2006/02   2006/04   2006/05   2006/06   2006/09   2006/11   2006/12   2007/01   2007/02   2007/03   2007/04   2007/05   2007/06   2007/07   2007/08   2007/09   2007/10   2007/11   2007/12   2008/01   2008/02   2008/03   2008/04   2008/06   2008/09   2008/10   2008/12   2009/01   2009/02   2009/03   2009/06   2009/07   2009/11   2010/01   2010/02   2010/03   2010/04  

  6. mars 2010

  SilkBaron


  Jeg får mange spørsmål om hvor jeg får tak i den flotte silken som jeg syr slynger av, så her er "hemmeligheten": I det siste har jeg handlet fra SilkBaron.com i USA og har vært veldig fornøyd. Noen av fargene har sett litt annerledes ut enn bildet på nettsidene, men kvailiteten har vært god og det er jo det viktigtse :) Jeg har fått kjempegod service på mail fra Andrew på kundeservice når jeg har lurt på noe.
  Yndlingdfargen min av de jeg har hatt i hus så langt er Anemone. Har sydd en god del slynger av den, og de flyr ut av butikken så fort jeg legger dem ut!  Her er bunken med silke jeg fikk fra SilkBaron sist, flott pakket og helt uten skrukker. Litt forskjell fra hva jeg har opplevd fra andre leverandører.

  Du finner Vidunderbarns ringslynger her, flesteparten av de i silke som ligger der nå er sydd av silke fra SilkBaron.


  Etiketter: , ,  9. februar 2010

  Deilig bølgeslynge

  I ett bytte i fjor en gang havnet ett hjemmefarget sølvbølgesjal hos meg. Deilig og grønt, men i feil lengde. Derfor tok jeg her en dag saksen fram og klippet det i to, - og sydde to slynger i steden.

  Lekkert, sant?  Jeg trener bare en, så er du interessert ta kontakt!

  Etiketter: ,  28. januar 2010

  Veska til tante Therese  Veska som min søster fikk til jul, med traktorer inni og utenpå og masse praktiske lommer + nøkkelknipe-krok inni.


  Og sjekk hva jeg hentet på Posten i dag!

  Fem deilige farger dupionisilke, kjøpt fra SilkBaron
  Fantastisk kvalitet, to av dem er nettopp ferdigvasket og to nye skal i maskinen nuh.

  Gleder meg til å sy! Skal først og fremst bli slynger, men hvem vet?!?

  Etiketter:  23. januar 2010

  Dobble silkeslynger med uglehale


  En god del slynger har blitt sydd de siste ukene også, - gøy når man endelig har inspirasjon og tid! Jeg har blandt annet sydd 3-4 slike i dobbel silke med uglepanel på halen. Noen av dem er snart tilgjengelige i en nettbutikk nær deg...

  Etiketter: ,


  Veskeproduksjon


  Jeg sydde to vesker i julegaver og en nå rett etter jul. Julegavene glemte jeg å ta bilder av før jeg sendte dem fra meg, men den turkise til Ingunn ble foreviget. Hun hadde kjøpt silken selv, - og jeg fant en passende turkis fløyel til yttersiden på Panduro.

  Inni er det en stor glidelåslomme og tre mindre uten, og en krok til å feste nøklene på.

  Etiketter:  31. juli 2009

  Prinsesser og Byggmester Bob

  En regnværsdag i forrige uke fikk Marie to nye jakker. Eller helt nye er de ikke, for jakkene hadde vi fra før, men de fikk nytt design i alle fall :)


  Etiketter: ,  25. september 2008

  Stakkars ullsokker...  Jeg begynner å synes skikkelig synd på alle ullsokker som sniker seg med på 60 og 70 gradersvask, de får rar form og passer ikke lenger sammen med sin søster eller bror. Dyrt blir det også i lengden, må jo stadig kjøpe nye...
  Derfor har jeg sydd en tøypose til oppbevaring av skitne ullklær, forhåpentligvis går det lettere å skille dem fra vanlig klesvask når denne blir tatt i bruk.

  Etiketter: ,  19. september 2008

  Veggbildet til Marie er (nesten) ferdig  Nå er det snart tre år siden jeg startet på dette veggbildet, så det er jammen på tide å få det ferdig... Det var først meningen at det skulle bli ett vognteppe, men det viste seg fort at det nok ville egne seg bedre på veggen. Nå _tror_ jeg at jeg er ferdig med sying og brodering, skal bare få på "Til Marie fra mamma" eller noe sånt og så skal det opp på veggen.
  (Vi var litt ivrige når vi skulle ta bilde, så Marie er rimelig fanget av blitzen...)

  Etiketter: ,  6. juni 2008

  "Sutteklut" til Emil  Denne har vi jo helt glemt å vise fram!
  Ville ikke legge den ut før bursdagen hans i tilfelle han var innom og sniktittet, og etterpå har vi helt glemt det...

  Etiketter:  24. april 2008

  Prinsessejakke  Er spent på hva Marie sier når hun våkner i morgen og får se at den kjedelige røde fleece-jakka har blitt prinsessejakke! Har applikert på to sommerfugler foran og en prinsesse på ryggen. I tillegg har jeg reparert to bodyer med hull, en genser for morfar og en jakke for mormor. Rune har tegnet forslag til hvordan vi kan bygge ut. Nå har vi to gode forslag liggende, ett der vi bygger ut kjelleren og ett der vi tar litt av parkeringsplassen og lager større 1. etajse. Er vel løsningen der vi får større kjeller vi liker best, men vi får tenke litt mer på det.  Jeg har også fått tre fine søm-bøker i hus de siste ukene, gleder meg til å titte grundigere på dem og kanskje sy noe fra dem. Er jo det som er målet da...

  Etiketter: ,


  Veske nr. 2  Denne veska var så morsom å sy at jeg måtte prøve en gang til. Denne gang sydde jeg i to av stoffene jeg fikk til bursdagen min, to gardinprøver som tante Stine og fetterne hadde kjøpt til meg. Det gikk litt greiere å sy veska nå, men fortsatt roter jeg litt når jeg skal feste på skulderstroppene så jeg må nok prøve en gang til eller to før det går knirkefritt.

  Etiketter:  22. april 2008

  Flott ugle-skulderveske a la Ohelene  I dag er jeg stolt av meg selv! Jeg har sydd en flott og praktisk ugle-skulderveske, og jeg har brukt mønsteret som Ohelene har vært så snill å dele.

  På utsiden er det en lomme med glidelås på ene siden, inni er det en stor lomme med glidelås på ene siden og tre åpne lommer på andre siden. Tror den midterste skal få en knapp med tiden, og det er mulig jeg skal ha en knapp eller hempe til å lukke hele vesken med også.
  Har planer om å sy mei tai av de samme stoffene også, om jeg bare får tid...

  Etiketter:  21. mars 2008

  Nye forklær  Smekke er ut, men forklær er kuuuult!
  Derfor har det blitt noen nye forklær i påska. Vi beholder nok en av hver type selv, og resten.. Tja...!??!

  Etiketter:  18. mars 2008

  Strikkepinnemappe  Har sydd meg en praktisk og stilig pinnemappe til de rette pinnene mine også, etter et mønster jeg har kjøpt på nettet. Så nå har jeg matchende mappe til rette pinner, rundpinner og strikketøy. Bare så synd at det nesten er tomt for dette stoffet nå...

  Etiketter: ,  5. mars 2008

  Ny bursdagskrone  I går sydde jeg en ny bursdagskrone, denne gang i himmelblå og sølvfarget dupionisilke. Den lukkes med borreslås så den passer både til små og litt større holder :)

  Etiketter:  1. januar 2008

  Strikkepinnemapper

  Godt nytt år folkens!
  Dette er vist innlegg nr. 100 i denne bloggen, så jeg har vist hatt tid til litt hobbyting innimellom selv om det ikke føles slik. Har så mye jeg har lyst til å lage, og så lite som blir gjort...

  Her er gaven til svigermor som fylte år lille nyttårsaften:  En mappe til oppbevaring av rundpinner, og den andre var ment for å kunne ha et lite strikketøy i feks i veska. Men jeg tror kanskje ikke man strikker så mange SÅ små ting, så kanskje den må brukes til noe annet?!?

  Mappa jeg sydde til meg selv ble litt større, og den har også en carabinkrok som gjør at små fingre ikke får dratt opp glidelåsen hvis de vil hjelpe mamma med å "stikk". Fiskene er populære, så jeg tror det det var en smart ide :)
  Den runde mappa rommer alle strikkepinnene mine, jeg har foreløpig bare rundpinner...

  Etiketter: ,  9. november 2007

  Trekantet smykkepung


  Har laget en liten trekantet smykkepung av samme silken som jeg lagde pompadur av for litt siden. Venninna mi fikk den fordi hun var så snill og passet Marie mens jeg og Rune var på kino i ettermiddag :)

  Etiketter: ,  7. oktober 2007

  Nytt trekk på Maries sofa  I dag har Marie fått nytt trekk på "sofaen" sin!
  Det er min gamle Stompa ungdomsmøbler "sovesofa" som jeg tok med meg når jeg flyttet hjemmefra. Når vi pusset opp Marie sitt rom kastet vi treverket ut av vinduet, men beholdt putene. De var ikke akkurat fine, men på IKEA på tirsdag kjøpte jeg to Indira sengetepper til 15 kr stk. I dag ble de altså til trekk til sofaen. Har sydd det slik at man fortsatt kan ta ut madrassen så vi kan brette den ut og bruke den til overnattingsmadrass når fetterne er på besøk. De er ikke så lange, så de får fint plass når denne er gjort om til dobbelt størrelse.

  På dette bildet fra litt tidligere i høst ser dere hvordan sofaen egentlig så ut:

  Etiketter: ,  6. oktober 2007

  Forsøk på silke-pompadur...  Annlaug på Hobbyboden lurte på hvordan man lager en Pompadur og jeg måtte jo bare prøve... Har hatt denne silken liggende i kjelleren i flere år nå, brukte noe av den til fiske-mei taien og har byttet noe med Smileull men det er fortsatt masse igjen.

  Pompaduren er foret med svart silke, og den var jo veldig enkel å sy. Hvis jeg skal sy fler skal jeg lage løpegangen litt større, og jeg bør nok også ha en litt større kant over løpegangen. Jaja, man lærer så lenge man syr!

  Etiketter:  24. september 2007

  Flere tallerkenbeskyttere og et nytt forkle


  Ble så fornøyd med tallerkenbeskytterne at jeg lagde noen til fatene til fin-servicet vårt også. Jeg er alltid livredd når jeg skal ta ut en av delene fra skapet, de koster jo flere hundrelapper pr stykk og står så ustødig på hverandre. Men nå trenger jeg ikke være redd lenger! Hadde masse skråbånd liggende i div. farger, ellers hadde jeg muligens bare satset på sikk-sakk-søm rundt kantene.

  Et nytt forkle ble det også, tenkte at Marie kunne ha dette hos mormor for mormor har et fint et med ku på som matcher ganske bra. Fotomodellen er ikke helt i slaget i dag, jeg har vært hjemme fra jobb fordi hun er forkjøla og har vondt i halsen. Hun nektet å stille opp på flere bilder, så det ble bare dette ene hvor hun er skikkelig i farta og man ser fartsstripene på bildet...

  Etiketter:


  Tallerkenbeskyttere  Nå har jeg endelig fått sydd tallerkenbeskyttere til taco-servicet vårt. Det er store, tunge tallerkner der mønsteret fort skaller av, og de har ingen slik kant under så hvis man setter dem oppå hverandre og det er igjen det minste fuktighet fra vaskingen så muggner det i mellom dem. Nå er alle problemer løst, for jeg har laget stoff-beskyttere som ligger i mellom hver tallerken. Skal få laget noen til å ha i mellom bollene også.

  Etiketter:  8. september 2007

  Jeg syr på bestilling

  Jeg syr og stempler gjerne på bestilling, så om noen ønsker seg noe er det bare å sende en mail til hobby [ a ] solveien.com eller til min vanlige mailadresse hvis du har den.
  Alt det er bilde av her er gitt bort eller solgt, men jeg kan i de fleste tilfeller lage tilsvarende eller lignende.

  Mei tai
  Syr også leke-mei tai hvis det er søsken som vil bære dukker eller bamser.
  Stemplede gensere:


  Oppbevaringslommer:
     
   

  Bursdagskrone:


  Stellemapper:
         

  Navnevimpler:

  Etiketter: